Vrouwendijen koftes, Kadin budu kofte


Als je een restje gekookte rijst hebt in de koelkast, gebruik dit dan om Kadin budu koftes te maken. Serveer de koftes met aardappelpuree, of pasta en salade. Daarnaast kan je ook nog Haydari serveren.

Ingrediƫnten:
  • 300gr. rundergehakt
  • 1 ui
  • 1/3 kopje witte rijst
  • 3 eieren
  • 3 eetlepels bloem
  • 1 glas zonnebloemolie
  • zout
  • peper
  • komijn
Bereiding:
  1. Kook de rijst met een snufje zout in het water tot hij beetgaar wordt en laat hem uitlekken.
  2. Halveer het gehakt en bak de ene halft van het gehakt met genipperde ui (zonder boter).
  3. Laat de gekookte rijst en het gebakken gehakt met ui afkoelen.
  4. Doe de rijst, het gehakt met ui, het rouwe gehakt, 1 ei, zout, peper en komijn in een kom en kneedt ze ddor elkaar.
  5. Maak 10 ovale kofteballetjes daarvan ( maak je handen vochtig met water tegen plakkerige handen) en laat ze in de koelkast een beetje stevig worden.
  6. Doe de zonnebloemolie in de pan en laat het opwarmen.
  7. Klop de 2 eieren in een bak.
  8. Doe de bloem in een andere bak.
  9. Wentel de koftes eerst in bloem en laat de overbodige bloem eraf vallen.
  10. Doe de koftes daarna in het geklopte ei.
  11. Bak ze in de verhitte olie aan beide kanten goudbruin.
Afiyet olsun!

Tip!
Ik raad aan het gehakt zonder olie te bakken en de rijst goed uit te laten lekken anders wordt de kofte heel vochtig en slap ( dat weet ik uit eigen ervaring).

Goed te combineren met: