Wortel Salade met yoghurt-knoflook saus



Turkse Wortel Salade met yoghurt-knoflook saus.

 

 Ingrediënten; 

 - 8 wortels, gepeld en geraspt 

- 6 etlps yoghurt, volle of Turkse yoghurt 

 - 1 teentje knoflook, geraspt  

- 1 komkommer  

- Olijfolie  

- Zout

 - Walnoten  

Bereiding;  

1- Maak eerst yoghurt knoflook saus. Meng yoghurt met geraspte knoflook en zout. Doe de saus in de koelkast. 

2- Bak de geraspte wortels met olijfolie. Niet te veel roeren. Anders wordt get het papperig. Laat hem zacht worden in 3-4 minuten. Daarna laat hem afkoelen. 3- Als de wortels afgekoeld zijn, meng die met yoghurt knoflook saus. Doe wat zout erin.

4- Serveer met een extra virgin olijfolie en walnoten. 

5- Je kan ook de wortel salade op de komkommer plakjes smeren en walnoten erop doen.  

Afiyet olsun ❤ 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Borek met witte kaas, Peynirli Borek