Turkse Gözleme, Platte Brood met Witte Kaas

Gözleme ken je als Turkse bekende street food. Ik maak hem thuis heel makkelijk in 10 minuten. Ik gebruik baklava filodeeg. Dat kan je vinden bij Turkse en Arabische supermarkten. Het is in koelkast bewaard. Als paketje open is, moet je die bladen bedekken met een keuken does. Anders droogt het heel snel.

Hier heb ik recept voor 4 personen, dus 8 bladen gebruikte Ik. In een paketje zijn er 15 bladen meestal.

Ingrediënten;  

- 8 baklava filodeeg bladen 

- 100gr. boter, gesmolten 

- 100gr. witte kaas 

- 100gr. Nederlandse kaas, Beemster, geraspt  

- 2 etlps yoghurt  

- 1 ei 

Bereiding;  

1- Maak een saus met gesmolten boter en yogurt. 

2- Voor de vulling, in een andere bakje, prak de witte kaas met fijn gesneden peterselie.  

3- Doe een 1 ei erin en klop alles goed. 4- Leg 2 baklava bladen op elkaar en smeer de bovenste met boter mengsel. 5- Doe de witte kaas vulling en geraspte kaas in het midden van de baklava filodeeg en vouw van de randen binnen toe dicht. Kijk naar mijn video 👆👆 en net als Ik doe. 

6- Bak de gözleme zonder olie in de pan, beide kanten totdat het goud bruin worden.  

Afiyet olsun ❤


Reacties

Populaire posts van deze blog

Borek met witte kaas, Peynirli Borek