Groene Paprika's in Olijfolie, Zeytinyağlı Biber Dolması


 
 
Gevulde Groene Paprika's met olijfolie en rijst.  Turkse groene paprika kan je zeker vinden bij Turkse en Arabischesupermarkten.  Ze zijn dunner dan gewone paprika's. Je kunt ook gewone paprika gebruiken maar niet vergeten dat kook tijd is wel langer.   Pimento kruid kan je vinden bij Turkse en Arabische supermarkten. In Turks noemen we Yeni Bahar, "Neueewe lente"  
ingrediënten; 
- 13 groene paprika's, Turkse Dolma Paprika's,  
- 13 etlps rijst, gewassen, 
- 4 uien, grote, fijn gesneden  
- 3 etlps pijnboompitten - 7 cherry tomaten 
 - 1 tlp caneel poeder - 1 tlp pimento poeder, Yeni bahar - 2 etlps suiker - 2 etlps gedroogde munt  - Zout  
  1. - Zwarte peper  - Citroen  
Bereiding;  
1- Doe de gewassen rijst in de hete water en laat staan 15 min. 
2- Bak de fijn gesneden uien, uitgelekte rijst en pijnboompitten met olijfolie.  
3- Voeg gedroogde munt, zout en zwarte peper erin. Doe ook 150ml hete water erin en laat sudderen 15 minuten tot de rijst half gaar is.  
4- Na 15 minuten, doe kaneel, pimento, erin. Goed roeren en laat een beetje afkoelen met deksel op. 
5- Haal de stalks en zaadjes er uit van de groene paprika's. Snij de cherry tomaten in twee. 
6- Vul de groene paprika's met rijst mengsel en doe een half tomato erop als een dekseltje. 
7- Leg de paprika's naast elkaar in een diepe pan, en doe citroensap, olijfolie en 150ml hete water erin. Laat sudderen ongeveer 20 minuten.  
8- Leg de Dolma's in een oven schaal en bak nog in de oven ongeveer 15 minuten.   Serveer Dolma's als ze afgekoold zijn  met citroen.   Afiyet olsun ❤ 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Borek met witte kaas, Peynirli Borek