Turkse Griesmeel Halva, Irmik Helvasi



Turkse Griesmeel Halva 📍Ingrediënten; - 175gr. griesmeel - 75gr. boter - 1 etlp zonnebloemolie - 30gr. pijboompitten 📍Melk syrup; - 250ml. water - 200ml. melk - 175gr. witte suiker - 1/2 tlp kaneel poeder - 1/2 tlp zout 📍Bereiding; 1- Smelt de suiker met melk en water roerend op medium hete vuur. Zet het opzij. 2- Bak de pijnboompitten in een diepe pan met een dikke bodem, met boter en zonnebloemolie. Niet te bruin maar wel licht bruin. 3- Doe griesmeel in de pan met pijnboompitten en bak ze constant 10 minuten roerend. 4- Als ze goud bruin kleur worden, giet langzaam, beetje bij beetje, de melk syrup op de griesmeel. Doe voorzichtig. Het is enorm heet. 5- Roer alles goed, zet de vuur laag ui en deksel erop. Doe zout erin en sudder ongeveer 5 minuten. 6- Na 5 minuten zet de vuur uit en roer de halva. Het moet nog vochtig maar niet droog. 7- Doe wat kaneel erin en roer laatste keer. Je kan griesmeel halva warm of kaud eten. Het is ook lekker met ijs. Afiyet Olsun ❤️

Reacties

Populaire posts van deze blog

Borek met witte kaas, Peynirli Borek