Postelein Gerecht, Semizotu Yemegi

 

Postelein Gerecht  

Heb je ooit van "postelein"  gehoord? Het is een onkruid en heeft een zure knapperige smaak. Je kan postelein ook rouw eten met olijf olie dressing of Yoghurt saus.

Ik heb ook een video van Postelein Gerecht op mijn YouTube kanaal. Je kan kijken ook hoe ik maak met details.

 

 

ingrediënten;  

- 400gr. Postelein, gewassen, harde steel eraf 

 - 1 ui, fijn gesneden  

- 1 tomaat, in blokjes gesneden  

- 1 punt paprika, in blokjes gesneden  

- 1 etlp tomaten puree 

 - 2 etlps bulgur ( grof) 

- 1 tlp zout

- 1/2 etlp zwarte peper  

- 1/2 etlp rode paprika vlokken ( pul biber)  

Yoghurt knoflook saus; 

- 5 etlps Yoghurt  

- 1 teentje knoflook  

Bereiding;  

1- Was postelein goed en snij de harde steel af. 

2- Bak de fijn gesneden ui, punt paprika in de pan. 

3- Voeg ook de tomaten puree, zwarte peper, rode paprika vlokken en zout erin.  

4- Doe de grof gesneden postelein en tomaat die in blokjes gesneden in de pan en bak alles goed. 

5- Doe de bulgur in en roer laatste keer. 6- Zet de vuur laag, bedek met deksel en  laat bulgur gaar worden ongeveer 15 minuten. 

7- Rasp de knoflook in de yogurt.  

8- Serveer de Postelein Gerecht met yogurt knoflook saus.  

Afiyet olsun ❤  

Reacties

Populaire posts van deze blog

Borek met witte kaas, Peynirli Borek