Spinazie Börek

 
  
 
Börek met spinazie en feta kaas. Makkelijk te maken met baklava deeg.
 Witte kaas heeft al zoutig genoeg dus niet extra zout in de börek doen.

Ingrediënten;

- Baklava deeg, 14 laagjes
- 300gr. witte kaas of feta kaas
- 400gr. spinazie, gewassen
- 3 lente uien
- 1 teelepel rode paprika vlokjes, pul biber

For Sauce;

- 125ml. melk
- 125ml. zonnebloemolie
- 125ml. water
- zout

For om te smeren;

- 1 ei geel
- 5 etlps olie mengsel
- sesam zaadjes

Bereiding;

1- Snij de lente uien fijn en bak ze met 3 etlps zonnebloemolie,
2- Snij de gewassen spinazie fijn en bak ze ook 2 minuten. Zet de vuur uit.
3- Prak de witte kaas met je fork en voeg die  in de spinazie,
4- Doe rode paprika flokken, zwarte peper en klein beetje zout erin.
5- Spinazie mengel goed roeren en laat het afkoelen.
6- Maak een mengsel met water, melk, zonnebloemolie en een beetje zout.
7-Open de baklava deeg en pak 2 baklava bladen. Leg een thee doekje erop. Dat het niet snel droogd.
8- Leg die 2 baklava deeg bladen op elkaar en smeer ze met olie mengsel.
9- Leg de spinazie mengsel aan de lange rand van de blaad.
10- Rol ze boven en maak een rond net als een roos. ( kijk naar de video ☝️)
11- Leg de börek  roosjes op de oven schaal.
12- Klop de ei geel met 5 etlps olie mengsel en smeer die op de börek.
13- Strooi sesam zaadjes op de börek en bak ze goud bruin, in voorverwarmde oven in 175C, ongeveer 35 minuten.

Afiyet Olsun ❤️

Reacties

Populaire posts van deze blog

Borek met witte kaas, Peynirli Borek