Rode Linzen Balletjes

 

 


 

 Rode Linzen Balletjes  

 Mercimek Koftesi  ❤️

Ik heb hier Turkse rode linzen gebruikt van Turkse supermarkt. Als je van Nederlandse supermark haalt, waarschijnlijk zijn de rode linzen fijner. Dus die kookt sneller. Kook nog fijnere linzen met minder water!!!

📍Ingrediënten;  

- 200gr. rode linzen 

 - 200gr. fijne bulgur, kısırlık 

 - 850ml. hete water 

- 1 tlp zout - 4 lente uien 

- 1/2 handvol peterselie 

- Rucola 

- Citroen 

- Granaatappel saus  

📍Voor ui saus;  

- 125ml. olijfolie 

- 1 ui, gesnipperd 

- 1 etlp tomatenpuree 

- 2 etlp rode paprika puree  

📍Kruiden; 

- 1 tlp zout 

- 1 tlp zwarte peper 

- 1 tlp sumac 

- 1 tlp komijn 

- 1 tlp rode paprika poeder  

📍Bereiding;  

1- Was de rode linzen goed en kook ze met hete water totdat ze zacht worden. Doe zout erin. 

2- Als linzen zacht zijn, doe fijne bulgur erin. Doe de deksel erop. Met dezelfde water gaat bulgur ook zacht worden. Dat duurt ongeveer 15 minuten. 

3- Bak de gesneden ui met olive oil olijfolie. Doe tomatenpuree en rode paprika puree in. Bak alles goed samen. 

4- Doe de ui mengsel in de linzen mengsel en roer goed met een lepel. Het kan nog heel heet zijn!!! Doe weer deksel op laat staan 10 minuten. 

5- Doe ook de kruiden er in. En kneed met je handen dat alle smaken bij elkaar komen. 

6- Doe ook de gesneden peterselie en lente uien daarin en kneed verder. 

7- Haal ietsje grotere stuks walnoot size van de linzen mengsel en maak een knijp in je handpalm. Of maak gewoon balletjes vorm. 

8- Leg de linzen balletjes op rucola en serveer met citroen of granaatappel saus.      

 

Afiyet Olsun 🌷

 

 

 

 

#redlentilballs #mercimekkoftesi #rodelinzenballetjes

 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Borek met witte kaas, Peynirli Borek