Prei in Olijf Olie

 

 


 Prei in olijfolie is onze favorite koud gerecht.   

 

Ingrediënten;  

- 3 Prei 

- 2 uien of 1 groot ui 

- 2 wortels 

- 2 etlps witte rijst 

- 2 etlps olijfolie of zonnebloemolie  

- 2 etlps olijfolie  

- 2-3 etlps witte azijn 

- 150ml. hete water 

- Sap van 1/2 citroen  

- Sap van 1 sinaasappelsap 

- Zout op eigen smaak  

 

Bereiding;  

1- Snij de prei in 2 cm. dikte. Doe ze in water en controleer goed voor vissigheid die tussen ziet. Doe ze daarna in schone water en giet azijn daarin. Laat staan ongeveer 15 minuten. 

2- Doe de rijst in de hete water en laat staan ongeveer 10 minuten.  

3- Snij de wortels in 1 cm dikte. 

4-  Snij de uien in 4 stukjes. 

5- Bak de uien en wortels met zonnebloemolie.  

6- Bak ook de uitgelekte prei. 

7- Doe de gewassen en uitgelekte rijst erop. 

8- Doe de sinaasappelsap, citroensap, hete water en zout erop. 

9- Cook de prei met deksel op in een lage vuur ongeveer 20 minuten.  

10- Na 20 minuten, kijk of de rijst zacht is. Schud de pan ipv. roeren met een lepel.  

11- Kook nog 5 minuten met zacht vuur. 12- Na 5 minuten, zet de vuur uit en doe olijfolie erop en laat hem afkoelen.  

Je kan Prei in Olijfolie kaud eten. Doe meer olijfolie en citroensap erop als je wilt.

Serveer met citroen.

 Ingrediënten: Bereiding: Afiyet olsun!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Borek met witte kaas, Peynirli Borek