Turkse Gehakt Balletjes, Kofta's

 

 


 

 

 

 

Ingrediƫnten:

- 500gr. gehakt 

- 1 geraspte ui 

 - 1 etlp olijfolie 

 - 1 teentje geraspte knoflook 

- 1 ei 

 - 5 etlps paneermeel 

- handvol peterselie 

- 1 theelepel komijn poeder 

- 1 theelepel zwarte peper 

- 1 theelepel rode paprika vlokken (pul biber) 

- 2 theelepels zout 

- 2 etlps zonnebloemolie om te bakken

 

 

 Bereiding: 

 1- Meng alles samen en kneed met je hand goed.

2- Laat de kofta mengsel resten in koelkast ongeveer 30 min.

3- Bak de kofta's bakken in de pan met zonnebloemolie, keer de kofta's paar keer beide kanten zodat ze goed gebakken worden van buiten maar wel sappig bleven van binnen.


Afiyet olsun!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Borek met witte kaas, Peynirli Borek