Turkse Brood, Bazlama

 


 Pita Brood, Turkse Brood, Bazlama

 Je kan Turkse pita brood gewoon thuis maken. Ik heb een makkelijke recept voor je en het is zeker lekker. 

Ingrediënten;

- 500gr. bloem 

- 1 pakje gist 

- 150ml. louw water 

- 150ml. louw melk 

- 1 eetlepel suiker 

- 1 eetlepel zout - 1 eetlepel olie  

 

 

Bereiding;  

1- Maak de deeg, zacht maar niet plakkerig, 

2- Leg de deeg onder het theedoekje en laat hem 1 uur risen, 

3- Maak 8 balletjes van de deeg en laat ze  half uurtje rusten onder het theedoekje, 

4- Rol de balletjes met een deegroller in een kleine bord form en doe een theedoekje er op en laat ze 15 minuten rusten, 

5- Bak ze beide kanten goud op een non stick pan, 

6- Laat de pita broodjes onder de theedoekje zodat ze zacht een warm blijven.  

Afiyet Olsun 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Borek met witte kaas, Peynirli Borek