Karniyarik, Gevulde Aubergine








Gevulde aubergine is een bekende Turkse gerecht. Gebakken aubergine vul je met een lekkere gehakt saus. Vervolgens doe je de aubergine maaltijd in de oven zodat alle smaken komen bij elkaar.

 IngrediĆ«nten:

- 200gr. gehakt
- 2 aubergine, gehalveerd.
- 1 ui, fijn gesneden
- Half groene paprika
- Half rode paprika
- 1 tomato
- 5 etlps blokjes tomaten
- 2 etlps tomaten puree
- 2 teentjes knoflook
- 1 etlp zonnebloemolie
- Wat peterselie
- Zout
- Zwarte peper

Voor Saus;

- 200ml. hete water
- 1 etlpl tomaten puree
- zout



 Bereiding: 

1- Bak de gehalveerde aubergines
2- Maak saus met gehakt, ui, tomaten, tomatenpuree and paprika's.
3- Maak een kuilje met je fork in de aubergine's, soort bootjes.
4- Snij een knoflook in de aubergine en vul de aubergine's met gehakt saus zoveel het kan.
5- Doe een plakje tomaat en peper op de karniyarik.
6- Maak een saus met hete water, tomatenpuree en zout. Giet deze saus over de karniyarik heen.
7- Bak de karniyarik in voorverwarwarmde oven ongeveer 25 minuten, 200 graden.
8- Garneer de gare karniyarik met peterselie en serveer met rijst.


Afiyet olsun!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Borek met witte kaas, Peynirli Borek