Aubergine Kebab

 

 


 Een van mijn favoriete Kebab recept is Aubergine Kebab. Het is makkelijk te maken.   

Ingrediënten;  

- 3 aubergine's, die van mijn waren een beetje groot. Als je nog kleiner vinden, is wel beter.  

Voor Gehakt Balletjes; 

- 500gr. runder gehakt 

- 1 ui, geraspt 

- 1 teentje knoflook, geraspt 

- 1 zoet puntege paprika, fijn gesneden 

- 1 theelepel zout - 1 theelepel zwarte peper  

- 1 theelepel komijn 

- 1 theelepel oregano  

- 1 theelepel red pepper vlokken (pul biber) 

- 1 theelepel zoete rode paprika poeder  

- 1/4 handvol peterselie   

Voor Saus;  

- 1 etlpl boter 

- 2 etlpls zonnebloemolie  

- 1 etlp tomaten puree  

- 1 etlp rode paprika puree  

- zout 

- 100ml hete water  

Voor over de kebab;

 - 1 tomaat, in 4 stukjes gesneden 

- 1 ui, in 2 stukjes gesneden  

- Aubergine die leftover 

- 1 teentje knoflook,  

- 3 kleurige kleine paprika's, geel, oranje, rood  

 

Bereiding;  

1- Snij de aubergine's in ronde stukjes, 2 vingers wijd.  

2- Maak de Gehakt ballen en leg ze tussen de aubergine plakken. Een gehaktbal een aubergine en ga zo door. 

3- Doe de tomaten, ui, knoflook en eggplant plakken die over zijn, in de midden van de kebab.  

4- Bereid de sous en giet over de kebab heen. 

5- Dek de kebab met een natte bakpapier en bak in 200C,  in  voorverwarmde oven, 30min. 

6- Na 30 minuten haal de bakpapier weg en giet de saus van kebab weer over de kebab heen. 

7- Doe wat cherry tomaten en kleine paprika's op de kebab en bak nog 20 minuten in de oven. 

 

 Serve de heerlike aubergine kebab met pilaf.  

Afiyet olsun❤      

 

#kebabrecipe #eggplantkebab #eggplantrecipe

 

 


Reacties

Populaire posts van deze blog

Borek met witte kaas, Peynirli Borek