Mediteraanse style Dorado uit Oven



Mediteraanse style Dorado uit oven 
 
Vrijdagis de vis dag. We eten meestal ook vis. Dorado is mijn lievelings vis omdat die is Mediteraanse vis is. Wij noemen Çipura, in Greekleland Tsipoura genoemd. In Turkije wordt het vaak gegeten natuurlijk, naast anjovis, sea baars enzovoort.
 
 
 
Ingrediënten;

- 2 dorado's, 1350gr
- 1 ui, ring vorm gesneden
- 10 klein aardappelen 
- 1 rode paprika,
- 1 citroen, gepeld en in plakjes gesneden
- 10 cherry tomaten
- 2 etlps olijfolie
- Rozemarijn
- 1/2 handvol peterselie,
 
Voor Marinada;

- 1/2 citroen sap
- 5 etlps olijfolie
- 1 tlpl oregano
- 1 tlpl zwarte peper
- 2 tlpls zout 
 
Bereiding;
 
1- Was de dorade's eerst goed onder de kraan, laat ze drogen daarna met keuken papier. 
2- Maak een soort bedje met aardappelen, uien en paprika op een oven schaal. Doe olijf olie, zout en zwarte peper op de groenten.
3- Doe wat zout op de vis, ook de binnenkant. Maak 3 snijen op beide kanten van de vis. Leg de citroen plakjes en peterselie in de binnen kant van de vissen. Wrijf de olijfolie marinade goed op de vis.
4- Leg de dorade's op de groente bedje.
5- Strooi rozemarijn en doe cherry tomaten er op.
6- Bak de dorade's in voorverwarmde oven 230°C, 50 minuten lang.


Afiyet olsun!


Reacties

Populaire posts van deze blog

Borek met witte kaas, Peynirli Borek