Bulgur Pilaf


Bulgur Pilaf met groene linzen

IngrediĆ«nten: 

- 300gr. bulgur, voor pilaf te maken, grotere korrels dan kisir van te maken
- 600ml. hete water
- 250gr. groene linzen, gekookt en uitgelekt of uit blik
- 1 ui, fijne gesneden
- 1 wortel, geraspt
- 1 teentje knoflook, geraspt of fijn gesneden
- 1 etlpl tomato puree
- 1/2 etlp rode peper puree
- 1 etlp gedroogde munt
- 1/2 theelepel komijn
- 1/2 theelepel zwarte peper
- 1/2 theelepel oregano
- zout eigen smaak
- 2 etlps boter
- 2 etlps zonnebloemolie



Bereiding:

1- Doe boter en zonnebloemolie in pan en bak de ui + knoflook +tomato puree + red peper puree + bulgur + worteltjes + speserijen (baharat) en uitgelekte linzen. Roer alles goed door.
2- Voeg de kokende water in bulgur mengel en blijf goed roeren.
3- Zet de vuur nu laag, doe de deksel erop en laat bulgur sudderen ongeveer 15 minuten.
4- Als de korreltjes van de bulgur zacht en gekookt zijn, zet de vuur af en laat bulgur rusten verder 20 minuten.
5- Roer zachtjes bulgur met je houten lepel voor dat je serveer.


 Afiyet olsun!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Borek met witte kaas, Peynirli Borek