Pompoendessert, Kabak tatlisi



Er liggen heel veel pompoenen overal, in alle kleuren en maten. Leuke versierseltje voor thuis maar ook heerlijk om te eten. Met pompoen dessert van mijn moeder wisten we al dat het herfst was. Mijn vader vond het met walnoten lekker daarop dus aten we altijd met walnoten. Het is ook lekker met ijs of slagroom. In Antalya wordt het geserveerd met tahin en walnoten. Het is echt simpel, je hebt alleen pompoen en suiker nodig en nog een versierinkje daarop.




Ingrediƫnten:
pompoen
suiker
walnoten

Bereiding:
  1. Was de pompoen , snij in blokken,
  2. Snij de schil en verwijder de zaadjes,
  3. Doe de vierkante of driehoekige stukjes vruchtvlees in de pan,
  4. Strooi suiker over de stukjes pompoen. Ik doe 1 eetlepel suiker voor elk stukje
  5. Laat de pompoen zo staan wachten voor ongeveer een uur. De suiker trekt in de pompoen en het vocht komt eruit.
  6. Zet de pan met pompoen daarin op een laag vuur en laat het sudderen met de deksel daarop voor ongeveer 15 min.
  7. Haal de deksel eraf en zet het vuur hoger. Schep het vocht met lepel steeds op de pompoen. Dat zorgt voor glimmende en zachte pompoen stukjes. Met hoog vuur en zonder deksel verdwijnt het vocht.
  8. Prik met een vork en als he zacht is, is het klaar,
  9. Laat het afkoelen en serveer de pompoen met gehakte walnoten.
Afiyet olsun!