Borek met witte kaas, Peynirli Borek

Hier wil ik met jullie dit borek recept delen. Voor dit eenvoudige hartige taartje heb je yufka nodig. Je kan ¨yufka¨ alleen in de Turkse winkel vinden. In de Turkse keuken wordt het vaak gebruikt, daarom heb ik ze altijd in huis. Voor deze borek gebruik ik ¨Sac yufka¨. In 1 pakket zitten 3 ronde yufkas. Er bestaat ook driehoekige yufka. Daarvan maak ik sigara boregi.



Ingrediƫnten:

3 yufka
2 glazen melk
2 eieren
3 eetlepels yogurt
100gr. gesmolten roomboter
1 bakje witte kaas
peterselie
1 eetlepel zonnebloemolie
geraspte kaas

Bereiding:

  1. Haal het filodeeg (yufka) uit het pakje en laat het luchten voor ongeveer 5 minuten,
  2. Verhit de oven op 180 graden
  3. Scheur het deeg kapot met je handen in stukjes,
  4. Prak de kaas met een vork,
  5. Doe eieren, melk, kaas, gesmolten roomboter en yogurt in een grote kom en roer de massa,
  6. Smeer een grote ovenschaal in met zonnebloemolie,
  7. Doe de stukjes yufka in de massa en laat het intrekken,
  8. Haal ze daaruit en leg ze een voor een in de schaal,
  9. Als je klaar met 1,5 yufka, strooi dan de peterselie op de vochtige stukjes yufka,
  10. Blijf yufka stukjes toevoegen tot ze op zijn,
  11. Giet de overgebleven boreksaus in de schaal,
  12. Strooi geraspte kaas op de borek om het af te maken,
  13. Bak de borek in de oven op 180C voor ongeveer 40 minuten.

Afiyet olsun