Aardappel Salade, Patates Salatasi


Deze aardappelsalade is een goede basis voor een gerecht met vis, kip, of vlees. Je kan natuurlijk ook alleen de salade eten als maaltijdsalade.

Ingrediƫnten:
  • 1 kg aardappels
  • 1 rode ui
  • 1 bakje peterselie
  • 1 citroen
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel sumak,
  • 2 eetlepels olijfolie,
  • zout
  • peper
Bereiding:
  1. Was en schil de aardappels en kook ze met zout,
  2. Snij de rode ui in halve ringen,
  3. Snipper de peterselie,
  4. Maak een saus met peterselie, citroensap, sumak, olijfolie, komijn, zout en peper,
  5. Snij de al gekookte aardappels in stukjes en dompel ze een voor een in de peterselie saus,
  6. Doe de aardappel salade in een saladeschaal en voeg de rode ui toe.
Afiyet olsun!

Tip: In plaats van rode ui kan je ook lente ui of gewone ui gebruiken.