Rode Paprika Salade, Kirmizi Biber Salatasi

Rode Paprika Salade, Kirmizi Biber Salatasi
In Turkse keuken gebruiken we een manier van koken, die we¨ kozleme¨ noemen. Dit betekent: op het vuur gaar worden. Het liefst doen we dat op de barbecue. We hebben altijd aubergine's en paprika´s om kozleme te maken als we gaan barbecuen. Thuis doen we het ook met het vuur van het fornuis. Het is een snelle manier, maar je fornius wordt een beetje vies. In de gril duurt het 30- 45 minuten. Je kunt ook groene of gele paprika gebruiken.

Ingrediënten:
  • 1 rode paprika
  • olijfolie
  • citroen
  • 1 teentje knoflook
Bereiding:
  1. Verwarm de oven op de grill stand,
  2. Leg de rode paprika op een bakplaat met bakpapier,
  3. Maak een paar sneetjes met een mespunt in de paprika zodat het vocht eruit kan komen,
  4. Bak de paprika aan alle kanten totdat die zacht wordt van binnen,
  5. Maak een saus met olijfolie, citroensap en fijn gesneden knoflook,
  6. Pel de schil van de paprika en snij in de lengte
  7. Serveer de paprika reepjes met de saus erover.
Afiyet olsun!