Aubergine Salade, Patlican Salatasi

Aubergine Salade, Patlican Salatasi
Aubergine salade is een aanrader als meze (Turkse tapas). Het is lekker naast vlees of gewoon op brood als voorgerecht. De aubergine moet geroosterd worden. Je kan dit heel goed op de barbecue doen, maar ook in de gril of in het vuur van het gasfornuis.

Ingrediƫnten:
  • 1 aubergine
  • 3 tomaten
  • 1 eetlepel dikke yoghurt
  • 2 tenen knoflook
  • tijm
  • olijfolie
  • zout
  • peper
Bereiding:
  1. Verhit de gril op de hoogste stand,
  2. Maak met de punt van een mes gaatjes in de aubergine,
  3. Doe bakpapier op de ovenschal en leg de aubergine daarop,
  4. Laat de aubergine gaar worden aan alle kanten,
  5. Als de aubergine zacht van binnen wordt, kan je hem er de gril halen,
  6. Pel de schil van de aubergine,
  7. Hak de aubergine heel fijn en doe wat zout en peper erbij,
  8. Meng de yogurt met fijn gesnijden knoflook door de aubergine,
  9. Bak de stukjes gesneden tomaten en de fijn gesneden knoflook in een andere pan,
  10. Doe de kruiden in de tomaten saus die ontstaan is,
  11. Serveer de aubergine salade met de tomaten saus erop
Afiyet olsun!