Turkse Pizza, Lahmacun


Lahmacun is bekend in Nederland als Turkse Pizza. Het is vergelijkbaar met Italiaanse pizza in de zin dat het gemaakt wordt van deeg en traditioneel gebakken wordt in een stenen oven. Lahmacun is echter een dunne pizza en wordt opgerold of dubbelgevouwen gegeten met er tussen in verse salade, citroensap en maydanoz (peterselie). Lahmacun is heel makkelijk te maken met tortilla wraps, die in iedere supermarkt wel te koop zijn.

Ingrediƫnten voor 10 lahmacuns:
  • Tortilla wrap medium 10 stuks
  • 500gr. rundergehakt
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 tomaat
  • 1 lepel milde rode peper pasta
  • (dit is een puree van rode pepers, vergelijkbaar met tomatenpuree. Vraag bij een Turkse winkel naar "biber salcasi". Je kan ook een stevige tomatenpuree gebruiken i.p.v. peper pasta)
  • peterselie
  • ijsbergsla
  • citroen
  • zout
Bereiding:
  1. Maak een puree van ui, tomaat en knoflook met de keukenmachine,
  2. Snij de peterselie fijn,
  3. Meng het gehakt met de peterselie, uien puree (zie punt 1), peperpasta en zout
  4. Kneed de gehaktmix goed door elkaar
  5. Smeer de gehaktmix dun uit op de tortilla wraps,
  6. Leg aluminium folie op een bakplaat en leg de Turkse pizza´s daarop.
  7. Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht). Doe de bakplaat boven in de oven.
  8. Laat de lahmacun gaar koken, let op, het is heel snel klaar! Alleen het gehakt hoeft gaar te worden. Als je te lang wacht verbranden de tortilla wraps. Blijf bij de oven.
Serveer de lahmacuns met daarnaast gesneden ijsbergsla en peterselie. Verse citroenen kunnen uitgeknepen worden over de salade op de lahmacun. Heerlijk is het om bij de lahmacun ayran te drinken.

Afiyet olsun!