Omelet met Turkse knoflook worst, Sucuklu yumurta


Omelet met Turkse knoflook worst, Sucuklu yumurta
Vanmiddag hebben we omelet met Turkse knoflook worst daarin gegeten. Mijn man vindt dat heel lekker. Hij heeft jarenlang in Amsterdam gewoond met heel veel Turkse supermarkten om hem heen, zonder te weten hoe " sucuk" smaakt. Toen hij mij leerde kennen, maakte hij ook kennis met ¨sucuk¨. Turkse knoflook worst is te vinden in alle Turkse supermarkten. Hij is lekker en verslavend.

Je kan de gebakken worst met eieren eten op brood. Turkse worst is onze eerste keuze op de barbecue zowel zomers als ook 's winters. Ook kan je hem in de tosti doen. Tosti met kaas en worst wordt in Turkije ¨Karisik tost¨genoemd. Dit betekent ¨gemengde tosti¨. In de tosti hoef je de worst niet te bakken. Voor een gemengde tosti heb je stukjes gesneden worst en een plakje kaas nodig.

Voor 2 personen omelet met Turkse worst heb je het volgende nodig:

  • 3 eieren
  • De helft van een Turkse worst

Bereiding:
  1. Doe de worst onder de lopende kraan zodat de schil nat wordt en makkelijker los komt van de worst.
  2. Snij de worst in stukjes van ongeveer 1-2 cm dikte
  3. Bak de plakjes aan beide kanten in een teflon-pan. Je hoeft er geen olie in te doen. Er zit genoeg vet in de sucuk om te bakken.
  4. Voeg nu de geklopte eieren bij de worst in de pan en bak ze tot de eieren gaar zijn.
Turkse worst heeft al een sterke smaak, daarom doe ik verder geen zout of kruiden daarin.

Afiyet olsun!

Hier zijn nog twee foto's van "Karisik tost":
Karisik tost
Karisik tost