Vermicelli soep, Tel sehriye corbasi

Vermicelli soep, Tel sehriye corbasi
Vermicelli soep vindt mijn oudste dochter lekker. Ze noemt hem ¨mijn soep¨. Als ze verkouden is en geen trek heeft, dan eet ze zeker haar soep. Binnen een kwartier kan je hem op tafel zetten. Citroensap geeft een lekkere frisse smaak en soppen met brood maakt de vermicelli soep extra lekker.

Dit heb je nodig voor een pan voor 4 personen:
  • 4 glazen water
  • 1 blik gepelde tomaten of 4 verse tomaten
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 blokje runderboullion
  • 1 kopje vermicelli
  • 1 snufje gedroogde munt, of verse munt, of peterselie
  • citroen (sap)
Zo maak je het:
  1. Rasp de tomaten of maak (met een blender) puree van de gepelde tomaten.
  2. Doe de tomatenpuree met de zonnebloemolie in een soeppan, roer het om voor circa 5 minuten.
  3. Kook water (in een waterkoker) en giet het in dezelfde pan als de puree. Voeg het boullionblokje toe en roer het geheel om tot het blokje gesmolten is.
  4. Als de soep begint te pruttelen kan je de vermicelli erin doen. Laat de soep nog 5 minuten doorkoken, maar blijf wel roeren.
  5. Als de vermicelli zacht is geworden, dan betekent dat, dat je soep klaar is.
  6. Garneer de soep met gedroogde / verse mint of verse peterselie
  7. Probeer de soep eens met een beetje citroensap erin!
Afiyet olsun!